Förstå framtiden först

Nyhet

Framtidssäkrat fordonsdatorsystem

Trivector lanserar nu T 14, ett nytt fordonsdatorsystem för bussar med förbättrad realtidsinformation för både bussresenärer och förare. Det är en helt ny modell som tagits fram i nära samarbete med Trivectors kunder.

God information gör det lättare att åka buss och dagens resenärer vill veta om bussen är i tid, var bussen är just nu, och vilka möjligheter till byten som finns vid nästa hållplats. Trivectors nya fordonsdatorsystem ger resenärerna denna information i realtid, samtidigt som den förser föraren med tydlig information via en förardisplay.

Skräddarsys efter behov

Den nya fordonsdatorn är anpassad för att tåla såväl fukt och vibrationer som temperaturväxlingar. T14 bygger på en ny generation av mjukvaruplattform där hårdvaran kan skräddarsys efter kundens behov, exempelvis integreras med övervakningskameror, skärmar med trafikantinformation, trafikanträkning eller syntetiskt tal.

Först i Sverige

Trivector System var först i Sverige när de i slutet av 1980-talet tog fram en fordonsdator för bussar. Fram tills idag har Trivector levererat ett 1000-tal fordonsdatorsystem till svenska bussar.

Syftet med fordonsdatorn är att underlätta förarens arbete, skapa förutsättningar för att i realtid kunna se var bussen är samt att ge resenärer och planerare användbar trafikantinformation. Den senaste generationen fordonsdator, T8, lanserades för nästan 10 år sedan och nu är det dags för nästa generation att ta över.

För mer information kontakta

Per-Olof Diderot, 010-456 57 16
Klas Odelid, 010-456 57 03

Kategori

Taggar

Nyhetsarkiv