Förstå framtiden först

Nyhet

Välkommen till prisutdelning!

Var med när vinnaren av SHIFT 2015 presenteras, det vill säga den stad i Sverige som är bäst på hållbara transporter. Konsultföretaget Trivector har, liksom i fjol, gjort en kommunrankning för att öka fokus på hållbara transporter. Resultatet av årets undersökning kommer att presenteras i samband med ett seminarium i Almedalen i Visby. Förra året var Lund den stad i Sverige som var bäst på att skapa ett transportsystem för hållbar utveckling. Mats Helmfrid, kommunstyrelsens ordförande i Lund mottog priset. Örebro blev tvåa, Umeå trea och Göteborg fick hedersomnämnande inom innovation.

Bygger på EcoMobility SHIFT

Kommunrankningen bygger på EcoMobility SHIFT, ett europeiskt verktyg för att mäta hållbara transporter. I år granskas även städernas förmåga att hantera godstransporter.

Visby 1 juli

Prisutdelningen sker i samband med ett seminarium med rubriken ”Är transporterna i städerna mer hållbara 2015?” och en diskussion om varför vissa städer är mer framgångsrika än andra när det gäller hållbara transporter. Bryggarsalen, Mellangatan 54 i Visby den 1 juli kl 11.00-11.45.

Välkommen!

Mer information

Du kan också kontakta Karin Neergaard, 010-456 56 16.

Kategori

Taggar

Nyhetsarkiv