Förstå framtiden först

Möt oss här

Seminarium: Hur bidrar hållbara transporter till stadsutveckling?

Evenemanget har redan genomförts.

Hållbara transporter är en förutsättning för alla växande städer. God stadsmiljö går inte att uppnå om det finns problem med trafikbuller, trängsel och dålig luft. Hur kan transportsystemet bidra till hållbar stadsutveckling? Och hur stimuleras en sådan utveckling? Vilken svensk stad är bäst 2016?

Hållbar stadsutveckling står högt på den politiska agendan och hos många stadsbyggnadsaktörer, inklusive bygg- och fastighetsbranschen. Hållbara transporter är en förutsättning för alla växande städer. God stadsmiljö går inte att uppnå om det finns problem med trafikbuller, trängsel och dålig luft. Hur kan städerna stimulera en utveckling där tillgängligheten för alla grupper är hög, och samtidigt uppnå en god bebyggd miljö? Stadsmiljöavtalen är ett exempel på styrmedel för att skynda på utvecklingen i hållbar riktning som diskuteras på detta seminarium. I de svenska städerna finns också många goda exempel; utifrån rankningen SHIFT 2016 kommer vi lyfta aktuella innovativa exempel som genomförts i svenska städer och som fler kommuner kan lära sig av. Vi kommer förutom exemplen även utse bästa stad på hållbara transporter 2016 enligt kommunrankningen SHIFT. På detta seminarium diskuteras hur dagens och framtidens transportsystem kan bidra till hållbar utveckling av tätorter och städer.

Deltagare:
Håkan Johansson, Nationell samordnare klimatfrågor, Trafikverket
Anna Kramers, Avdelningsföreståndare, Hållbar utveckling Miljövetenskap KTH
Milan Obradovic, Kommunalråd (S), Malmö stad
Representant, vinnande kommun hållbara transporter 2016
Representant, kommun som får hedersomnämnandet

Caroline Ljungberg, Affärsområdeschef, Trivector
Björn Wendle, Marknadschef, Trivector

Praktisk information

Datum

Start: 2016-07-05 - 13:00
Slut: 2016-07-05 - 13:45

Plats

Almedalen/Visby
Mellangatan 54, Bryggarsalen

Kontakt

Jeanette Persson

E-post: jeanette.persson@trivector.se
Telefon: 010-456 57 32
Anmälan ej möjlig pga att det inte finns några lediga platser, anmälningstiden har gått ut eller så är arrangören någon annan än vi själva.