Förstå framtiden först

Möt oss här

Frukostseminarium: Sociala nyttor i trafik- och transportplaneringen

Allt fler pratar om transportplaneringens betydelse för social hållbarhet, jämlikhet och jämställdhet. Hur får man med dessa perspektiv och konsekvenser i transportplaneringen? Finns det verktyg som kan kvalitetssäkra och öka systematiken?

Frukostseminariet i Stockholm och Göteborg gjorde succé. Nu har du möjlighet att ta del av seminariet i Lund. Varmt välkommen!

På frukostseminariet får du reda på: 

  • Vad social hållbarhet är och varför det är viktigt att beakta i planeringen – med fokus på trafik- och transportplaneringens betydelse för jämlikhet, jämställdhet och socialt kapital.
  • Hur vi kan ta hänsyn till olika gruppers behov och förutsättningar – med exempel från Lunds kommuns prioritering i  cykelinfrastruktur utifrån ett jämställdhetsperspektiv samt från Västra Götalandsregionens arbete med mänskliga rättigheter och kollektivtrafik.
  • Hur sociala nyttor och konsekvenser kan bedömas och presenteras – med exempel på sociala konsekvensbedömningar från Stockholms och Västmanlands länsplaner för transportinfrastrukturen 2018–2029.
  • Hur vi kan arbeta mer systematiskt med social hållbarhet i planeringen – exempel på verktyg och andra stöd som olika regioner och kommuner använder.

Våra experter Lena Smidfelt Rosqvist och Hanna Wennberg delar med sig av sin kunskap, erfarenhet och exempel. Kontorschef Lena Fredriksson inleder seminariet och hälsar välkommen. Det blir också möjlighet att ställa frågor och diskutera.

Frågor om seminariet?

Välkommen att kontakta Lena Smidfelt Rosqvist eller Hanna Wennberg  

 

Tänk på!

Vi bjuder på frukost, meddela eventuell specialkost vid anmälan.

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. 

Seminariet är till för våra kunder och samarbetspartners.

Seminariet är kostnadsfritt, men dyker du inte upp utan att ha avanmält dig faktureras en avgift på 300 kr (exkl. moms). 

Praktisk information

Datum

Start: 2018-01-25 - 07:30
Slut: 2018-01-25 - 09:00

Plats

Lund
Trivector, Åldermansgatan 13

Hitta hit

Från någon av hållplatserna i Lunds centrum, ta stadsbuss 4 (mot Gunnesbo) eller regionbuss 126 (mot Löddeköpinge) eller 137 (mot Bjärred) och stig av på hållplats Vildanden. Du kan också ta linje 5 mot Kobjer och stiga av på hållplats Åldermansgatan.

Kontakt

Sara Joakimsson

E-post: sara.joakimsson@trivector.se

Anmälan

Obligatoriskt fält