Nytt avsnitt av podden Esplanad – Berättelsen om klimatets framtid

2020-07-03
Hållbara transporter
Klimat

Vad är en berättelse och varför är de viktiga? Kan olika typer av berättelser hjälpa oss att förstå klimatförändringar och framtiden? Och hur ska man göra om man vill använda berättelser proaktivt för att förändra klimatarbetet? Esplanad har träffat Alexandra Nikoleris, Roger Hildingsson och Johannes Stripple, forskare från Lunds universitet, som alla tre arbetar i projektet ”Narrating climate futures” – om hur vi berättar om klimatframtiden.

Johannes Stripple, Roger Hildingsson och Alexandra NIkoleris, Carbon Ruins, Lunds universitet

Vi diskuterar olika typer av berättelser och hur man kan ta dem till sig, om hur Coronakrisen kan komma att förändra våra berättelser och kanske till och med bli en vändpunkt för klimatkrisen?

I studion finns Caroline Ljungberg Toulson.

Lyssna på podden Esplanad

  • Android-användare kan ladda ner appen ”Podbean” och lyssna genom den.
  • Iphone-användare kan lyssna genom iTunes och i appen Podcaster. Det är bara att söka på ”Esplanad”. Finns här via webben: https://www.podbean.com/eu/pb-v44aq-e1f600
  • Du kan också hitta Esplanad via Spotify.

Lyssna via webben: https://www.trivector.se/infotek/podden-esplanad/

Esplanad är Trivectors podd om staden, trafiken och framtiden. Podden tar upp trafik- och stadsutveckling ur ett brett perspektiv och diskuterar olika ämnen tillsammans med intressanta gäster.

 

Bara 10 år kvar… nu gör vi 2020 till klimatår! Trivector sätter särskilt fokus på en hållbar klimatomställning. Antar du utmaningen tillsammans med oss?