Förstå framtiden först

Student

Student

Varje år tar vi emot ett antal studenter som gör exjobb eller praktik hos oss. Studenterna får möjlighet att fördjupa sig inom ett aktuellt område och leta fram ny kunskap som både vi, studenterna och omvärlden kan ha nytta av. Kanske vill du också göra ditt examensarbete hos oss? Vi är öppna för förslag inom något av de områden där vi är praktiskt verksamma. Vi finns i Lund, Göteborg och Stockholm.

Vi kan ibland hjälpa dig att hitta handledare på din högskola, och samverkar sedan med dem för att ditt resultat skall bli bästa möjliga. Om du är intresserad av att göra ditt examensarbete eller din praktik hos oss är det bra att känna till följande:

Vi har möjlighet att hantera ett antal examensarbete samtidigt – men inte hur många som helst. Så hör av dig och kontrollera hur läget är just nu.

Förslag på exjobb

De idéer på examensarbete, även kallat exjobb, som finns i listorna här nedanför är av olika slag. Ibland är de just bara det – idéer som vi sett är intressanta uppgifter utifrån vår kunskap och erfarenhet. Vi har olika mycket tankar om vad som skall göras; ibland mycket, ibland lite. Men det är du själv som får detaljformulera uppgiften.

Det finns inte alltid någon som just nu efterfrågar exjobben i idélistan, utan idéerna har kommit till i samband med vårt arbete – ibland nyligen och ibland för lite längre sedan.

Även om vi är beredda att betala för ett bra arbete, så vågar vi inte lova det. Det beror bland annat på kopplingen till pågående arbeten etc.


Idélista – Trivector System (IT-system och presentationsutrustning)

  • IOT - Kan internet of things användas i framtidens realtidssystem för kollektivtrafik?
  • UX - Hur gör man en 55” stor ”utomhus-ipad” till ett bra hjälpmedel i kollektivtrafiken?
  • Mobil IT - Hur ser nästa generations appar/mobila hjälpmedel ut? En SMS-tjänst, en wearable app eller är det Siri/Alexa som ska fixa allt?
  • Atmel/Arm - Vi har redan flera intelligenta styr- och övervakningsfunktioner i våra skärmar. Vad innehåller nästa version?
  • Batteriteknik - Strömsnåla skyltar som kan drivas med förnyelsebar energi
  • MEAN Stack - En stor del av nyutvecklingen på Trivector sker i MEAN-stacken. Här finns det utrymme för alla typer av mjukvaruorienterade exjobb.

Kontaktperson för Trivector Systems exjobb är marknadschef Per-Olof Diderot, 0705-890889.


Idélista – Trivector LogiQ (processbaserad verksamhetsutveckling)

  • Processer på burk: hur processorienterade är de olika standardsystemen? (SAP, Oracle, Movex etc.)
  • Hur anpassar man belöningssystemet till den processorienterade organisationen?
  • Rivna pyramider ger rivna karriärvägar; vilka är drivkrafterna i den platta organisationen?

Kontaktperson för Trivector LogiQs exjobb är Anders Ljungberg, 010-456 57 81.


Idélista – Trivector Traffic (trafik & miljö)

Nedan listas några förslag på examensarbete inom våra ämnesområden. Du är välkommen att kontakta oss om någon av dessa förslag skulle passa dig, eller om du har en egen idé inom våra ämnesområden.

Hållbara transporter

Framtidens transporter

Social hållbarhet

Kollektiva transporter

Stadsutveckling

Beteende och dialog

Företagens transporter

Mer information

För mer information om exjobb på Trivector Traffic, vänd dig till vårt studentombud: