Digitala workshops

  Lyckas med digital workshop

  digital workshop

  Vad innebär en digital workshop?

  En digital workshop är precis vad det låter som, en workshop via ett digitalt verktyg. Det innebär att du som deltagare kan vara med oavsett var du befinner dig, så länge du har internetuppkoppling. Vi på Trivector använder oss av mötesverktyget Zoom, och du behöver inte ha ett eget inlogg eller ladda ned programvara för att vara med. I Zoom finns till exempel stöd för att dela upp i grupper och göra gruppövningar, att jobba på digitala whiteboards, interaktion i chat, dela dokument med mera. Det flesta vanliga workshoptekniker går att tillämpa, med rätt ledning och förkunskap.

  Varför digital workshop?

  Med Coronavirusets framfart står vi just nu inför många nya utmaningar, där vi inte kan eller vill träffas som vi annars gör. En digital workshop kan då vara ett sätt att trots detta ”ses” och hålla i en workshop som redan är planerad och kanske viktig för att hålla tidplanen. Men alldeles bortsett från elaka virus, lever vi i en tid där vi mer och mer digitaliserar oss och våra möten. En digital workshop kan vara ett sätt att spara både tid och resor, och i en förlängning vårt klimat.

  Att tänka på för att uppnå god kvalitet

  Bjuda in till en workshop gör man ofta just för att också ses, därför finns det en del saker som blir extra viktiga just under en digital workshop:

  • Bra internetuppkoppling och webbkamera. Det är viktigt att det inte hackar när du pratar under workshopen. Se därför till att du sitter där en bra internetuppkoppling finns. För att få känslan av att träffas är det också viktigt att du har igång din webbkamera och syns när du pratar.
  • God mötesmiljö, extra viktigt blir det i en digital miljö att vi bara pratar när det passar och håller oss sakliga och kortfattade.

  Trivector hjälper dig

  Om du önskar genomföra en digital workshop kan vi hjälpa dig med samtliga förberedelser, precis som inför en vanlig workshop. Det enda du egentligen måste göra är att välja de som ska medverka på workshopen, men såklart gör vi mer än gärna förberedelser och genomförande i nära dialog med dig som ansvarig beställare. Utöver workshop- och övningsledare bemannar vi också workshopen med en teknikansvarig konsult, en utbildad person som förbereder och ger teknisk support under hela workshopen till alla deltagare.

  Teknik

  Vi använder oss av Zoom. Programmet kräver inte att deltagarna ska ha ett inlogg, utan de kan delta via webben, och programmet är lätt att komma igång med.

  Kom igång

  Kontakta oss och berätta om dina specifika behov så lämnar vi snabbt ett offertförslag. Tekniksupporten tillkommer men tänk på att du kan spara stora pengar på resor, lokaler och mat så i de allra flesta fall blir totalkostnaden lägre med en digital workshop. Vi tar ingen extra avgift för tillgång till Zoom.

  Vill du veta mer?

  Kontakta

  Caroline Ljungberg Toulson

  Caroline Ljungberg Toulson

  Affärsområdesansvarig Beteende & dialog

  caroline.ljungberg-toulson@trivector.se

  010-456 56 19