Förstå framtiden först

Möt oss här

Framtidsspaning - Vad händer 2019?

Evenemanget har redan genomförts.

Demokratin, staden, trafiken och organisationerna. Allt förändras. Men hur?

Välkommen till seminarium på Trivector den 29 januari.

Framtiden är redan här – den är bara ojämnt fördelad sa författaren William Gibson för många år sedan. Bilden är ofta att utvecklingen går allt snabbare. Men kanske går den inte snabbare än tidigare, utan det är snarare så att det är så många områden som ändrar sig samtidigt. Digitalisering, migration, hållbarhet, demokrati etc är sådana områden där mycket händer samtidigt.

Den 29 januari 2019 diskuterar vi framtiden, och vad som kommer hända 2019. Vi utgår från Trivectors verksamhetsområden, men tar också hjälp av Jan Scherman, som kommer att prata om demokratins utveckling. Om vi inte klarar lösa frågor kring demokratin, kommer vi inte klara att lösa de stora hållbarhetsutmaningarna.

Välkommen till Trivector, Vävaregatan 21, plan 5,  Lund. Tisd 29 januari 16.00.

Läget i vår demokrati

Jan Scherman är journalist och var VD på TV4 under många år. Under 2018 gjorde han den mycket uppmärksammade TV-serien Länge leve demokratin. Med den som utgångspunkt berättar han hur han ser på läget för demokratin.

Största förändringen i transportsystemet börjar nu

Sedan något halvår tillbaka ser vi hur digitaliseringens effekter sprider sig i stadens trafik. Flytande elcykelsystem, el-scootrar, nya el-bilspooler och transport som tjänst. Kommer de att bidra till en attraktiv stad ett hållbart transportsystem – och hur hanterar vi dem? Trivectors VD Christer Ljungberg spanar och ger tips.

Dags att skapa en agil organisation

De många samtidiga förändringarna i samhället gör att alla organisationer måste hitta sätt att hantera dessa. Hur blir man agil och flexibel, med många nya samarbeten externt och internt? Och skapar samtidigt en arbetsplats där medarbetarna trivs? Anders Ljungberg, VD på Trivector LogiQ, släpper i dagarna en ny bok ”Våga vinn!" och ger här tips hur du jobbar 2019.

Panel: Hur arbetar vi 2019 för att forma framtiden på ett hållbart sätt?

Lena Smidfeldt Rosqvist, forskningschef på Trivector leder en diskussion med föredragshållarna om hur vi tar oss an utmaningarna vi står inför.

Seminariet modereras av Caroline Ljungberg Toulson, redaktör på podden Esplanad, och AO-ansvarig på Trivector Traffic.

Efter seminariet blir det mingel med plockmat.

 

Sista anmälningsdag: 22 januari. Begränsat antal platser.

Seminariet är gratis, men om du anmäler dig och ändå inte dyker upp, tar vi ut en avgift på 250 kr. Detta gäller förstås inte om du meddelar förhinder senast dagen innan.

Praktisk information

Datum

Start: 2019-01-29 - 16:00
Slut: 2019-01-29 - 18:30

Plats

Lund
Vävaregatan 21, plan 5

Kontakt

Karin Lindskog

E-post: karin.lindskog@trivector.se
Telefon: 010-456 5733

Program

Presentationer:

Största förändringen i transportsystemet börjar nu, Christer Ljungberg, vd Trivector
Dags att skapa en agil organisation, Anders Ljungberg, vd Trivector LogiQ
Läget i vår demokrati, Jan Scherman, journalist och fd vd TV4