Förstå framtiden först

Möt oss här

God morgon Lund: Att styra det förarlösa

Evenemanget har redan genomförts.

Godmorgon Lund är Lunds kommuns näringslivsfrukost för företagare och andra intresserade. Den 21 november är temat Lunds möjligheter när fordonsindustrin förändras. Hur hjälps vi åt för att staden, kommunen och regionen ska bli ledande inom smartare mobilitet?

Teknikutvecklingen går allt snabbare. Inom många områden är lösningar som nyss beskrevs som science fiction redan här. Fordonsindustrin står inför en förändring som antas vara större än den vi såg för lite drygt 100 år sedan när hästen ersattes av en motor.

Självkörande fordon kommer troligen finnas på våra vägar redan i början av 2020-talet vilket kommer att påverka branscher, samhället, individen och förse oss med nya affärsmodeller. Sverige har kommit längre än vad många tror och vi kan ta ledningen i omställningen av trafiksystemet. 

Lunds position inom mobilteknologi är erkänd. Runt IDEON Science Park görs nu en storsatsning för att Lund och Skåne ska bli ett kraftcentrum inom framtidens trafiksystem, med utveckling av digitala tjänster och lösningar för bland annat autonomous driving (självkörande fordon), transport och e-mobility (elbilar).

På Godmorgon Lund 21 november kommer bland andra nystartade medlemshubben Smarter Mobility och representanter från Lunds innovativa näringsliv och fordonsindustri att prata om vilka möjligheter detta erbjuder för Lund.

Vår VD Christer Ljungberg är med i programmet och ger sin bild av framtidens transporter. 

Hur hjälps vi åt för att staden, kommunen och regionen ska bli ledande inom smartare mobilitet?

Moderator är Johan Wester som även kommer ta tempen på frågorna runt Lunds näringsliv såhär efter valet.

Mer information och anmälan

 

 

Praktisk information

Datum

Start: 2018-11-21 - 07:30
Slut: 2018-11-21 - 09:15

Plats

Lund