Förstå framtiden först

Möt oss här

Påskseminarium 11 april: Vägen till ett rättvist och inkluderande transportsystem

Evenemanget har redan genomförts.

För ett hållbart transportsystem som klarar klimatomställningen krävs både effektiva åtgärder och förståelse för vad det betyder för människor och deras vardag. Utan den förståelsen riskerar motståndet att vinna mark.

Hur gör vi för att inkludera alla i omställningen? Vad finns för andra drivkrafter för omställningen? Vad kan städer göra? Och hur kan de bli bättre på det som de redan gör?

Det här är några av frågorna som vi lyfter vid årets Påskseminarium.

Årets sessioner 11 april:

1. Satsa mer på cykel – det gynnar nästan alla (kl.15.30)

Om vi ska nå hållbarhetsmålen krävs mer och bättre satsningar på cykel. Det finns stora vinster utöver klimatmålen med en ökad cykling. Mycket görs idag, men mycket skulle också kunna göras både mer och bättre.

Moderator: Erik Stigell, fokusansvarig cykel, Trivector

2. Kollektivtrafiken – hur styr vi så den blir för alla? (kl.16.30)

Kollektivtrafik har en viktig roll i transportsektorns klimatomställning. Samtidigt styrs branschen på uppdrag av krav på kostnadseffektivitet och önskan om fler resenärer. Kanske ibland på bekostnad av någras tillgänglighet och minskat cyklande. Neddragningar riskerar att drabba människor med få alternativ till bilen. Hur kan den trenden vändas?

Moderator: Paulina Soliman, kontorschef Trivector i Stockholm

3. Nya mobilitetstjänster måste vara inkluderande (kl.17.30)

Nya mobilitetstjänster poppar upp som svampar. Men hur kan städer hantera dessa så att de också blir till nytta i klimatomställningen? De flesta satsningar och piloter med olika mobilitetstjänster görs i socialt priviligierade områden. Hur skulle de kunna se ut för att fungera även i andra områden?

Moderator: Malin Gibrand, Affärsområdesansvarig Stadsutveckling, Trivector

Vi ses den 11 april!

Tid: Påskseminariet inleds med fika kl.15. Seminarier kl.15.30-19.00, därefter mingel. Buffé serveras från kl.16.30.

Sista anmälningsdag 5 april. 

Uppge i anmälan (i "övriga upplysningar-fältet") vilken session du helst går på (p.g.a begränsat antal platser, i mån av plats går det att vara med på fler). Meddela eventuell specialkost vid anmälan (buffén är vegetarisk).

Varmt välkommen!

Praktisk information

Datum

Start: 2019-04-11 - 15:00
Slut: 2019-04-11 - 19:00

Plats

Stockholm
Barnhusgatan 16

Närmsta T-banestation är Hötorget (grön linje), uppgång Olof Palmes Gata. Du kan också åka till T-Centralen och sedan promenera. Det är bara 900 meter.

Kontakt

Marie Nedéus

E-post: marie.nedeus@trivector.se
Telefon: 010-456 56 84