Förstå framtiden först

Nyhet

Ett steg närmre transport som tjänst

Trivector genomför nu, tillsammans med aktörer i Malmö och Köpenhamn, en förstudie för det nya konceptet EC2B. EC2B ska erbjuda transport som tjänst (mobility as a service). Det vill säga ett samlat paket av mobilitetstjänster där användaren enkelt väljer mellan till exempel kollektivtrafik, hyrcykel och bilpoolsbil. Information, bokning och betalning görs enkelt och med hög tillgänglighet via mobilen. EC2B:s sociala plattform ska dessutom ge aktivt stöd för ett mer hållbart resande.

Förstudien finansieras av Climate KIC

Förstudien finansieras av Climate KIC, Europas största nätverk för klimatinnovationer med medlemmar från både privat och offentlig verksamhet. Projektet leds av Trivector Traffic, trafikkonsultföretag med säte i Sverige. I projektet ingår även Malmö stad, Köpenhamns kommun och Movia.


-  Vi är mycket glada över möjligheten att göra denna förstudie med stöd av Climate KIC, och medverkan från både Malmö och Köpenhamn, säger Christer Ljungberg, VD Trivector. Vi ser ett stort intresse för EC2B och detta tar oss ett steg närmre ett förverkligande.

Mer information

För mer information, kontakta Björn Wendle, projektledare, 010-456 56 09.

Prenumerera Följ Trivector Traffic på LinkedIn.

Kategori

Taggar

Nyhetsarkiv